top of page
Pianoles

Wanneer je op zoek bent naar pianoles in Assen ben je hier op het goede adres.

Misschien kijk je hier omdat je graag (beter) stukken van Bach, Mozart of Chopin wilt spelen, of misschien wil je popsongs leren spelen, of misschien wel de muziek Yan Tiersen of Enaudi. Misschien wil je piano in een band leren spelen, of wil je leren begeleiden. Ik help je graag (verder) op weg en heb ervaring met lesgeven op al deze terreinen.

Veel leerlingen gingen je al voor!

Je leert noten lezen, een goede techniek, je leert hoe je slim en efficiënt kunt studeren, hoe je noten vertaalt naar mooi muziek maken met veel aandacht voor een optimaal gebruik van de pianoklank. Maar je kunt ook akkoordsymbolen leren lezen en de basis van improvisatie (als je dat wilt tenminste). Samen spelen met je docent of met anderen komt ook aan bod.

Ik heb een bewezen en doelgerichte methode, die flexibel aangepast wordt aan elke leerling. Er wordt daarbij rekening gehouden met jouw wensen. Lesboeken van Hall Leonard, Faber en Hellbach spelen in het begin vaak een belangrijke rol, naast eigen ontwikkeld lesmateriaal (voor akkoorden en improvisatie).  

Daarna kunnen we er voor kiezen het accent op klassiek te leggen of meer op pop of een combinatie van beide. 

​Bekijk op deze pagina ook even de filmpjes, gemaakt tijdens voorspeelavonden de laatste jaren. Je ziet daar op dit moment alleen jongeren, maar op les zitten ook veel volwassenen.

Instrumenten

De muziekschool beschikt over 2 akoestische piano’s en een digitale: een August Förster piano, een Yamaha YUX en een Roland KF-7 (intelligent) digitale piano.  

Dankzij deze instrumenten zijn er veel mogelijkheden voor samenspel met medeleerlingen en met de docent. Daar wordt dankbaar gebruik van gemaakt tijdens de lessen.

bottom of page