top of page
Docent

Ik, Wietse Meinardi, ben je docent. 

Lesgeven is mijn passie. Ik vind het een uitdaging om uit iedere leerling het beste naar voren te halen en dat in een plezierige en ontspannen sfeer.

Ik geef sinds mijn studie aan het conservatorium met veel plezier muzieklessen en heb daarin veel ervaring opgedaan.

Ik ben de tel even kwijt, maar ik moet honderden leerlingen les hebben gegeven op heel veel verschillende niveau's en in alle leeftijden. Sommigen enkele jaren, maar anderen meer dan 10 jaar achter elkaar.

Mijn ervaring zet ik graag in voor de leerlingen. Ik denk inmiddels te weten wat werkt en wat niet en waar de valkuilen liggen en hoe je die kunt voorkomen.

Ik verdiep me heel bewust ook in modernere stijlen (naast klassiek) en ben steeds op zoek naar nieuw goed werkend lesmateriaal.

Diverse leerlingen leidde ik op voor het conservatorium, ook deden veel leerlingen met succes muziekexamens, steeds met goede cijfers. Ook spelen er veel van mijn leerlingen in kerken als organist of als pianist. Sommigen spelen in bands. Maar de de meeste leerlingen spelen gewoon thuis voor zichzelf of voor de familie!

Ik begon met pianolessen op mijn achtste jaar, op mijn 14e werd ik gegrepen door het pijporgel en nam ik lessen om dat instrument te leren bespelen, ik ontwikkelde me toen snel. Op mijn 17e werd ik kerkorganist en ben dat nog steeds.

Ik studeerde hoofdvak orgel, bijvak piano en ook kerkmuziek (met improvisatie) aan de conservatoria in Groningen en Arnhem. Ik haalde diploma's in 1990 en 1991 met mooie cijfers.   

Naast lesgeven ben ik ook heel actief als organist in concerten, kerkdiensten en bij huwelijken en uitvaarten. Als pianist ben ik vooral begeleider van solisten en koren. Ook speel ik steeds meer piano in kerkdiensten.  

De wisselwerking met de leerlingen houdt me scherp en zorgt ook dat ik mijn eigen spel op peil houd.

Ook dirigeerde ik verschillende koren.

Daarnaast schrijf ik lesmateriaal voor piano en orgel en componeer ik soms wat.

​Tot slot geef ik vaak cursussen en workshops.

 

​​Voor mijn concert- en speelactiviteiten is er nog een tweede website: www.wietsemeinardi.nl

bottom of page