top of page
algemene informatie

​

Muziekschoool

Gelijk met zijn studie aan het conservatorium begon Wietse Meinardi met het geven van orgel-en pianolessen. Na zijn studie nam het aantal leerlingen fors toe en richtte hij de muziekschool op. Het leerlingenaantal is steeds heel stabiel gebleven, zo rond de 40 leerlingen, met weinig verloop. De enige opvallende verandering is dat in de 1e fase het merendeel van de leerlingen orgelles had en een kleiner deel pianoles. Op dit moment zijn er meer leerlingen piano dan orgel. Daarnaast worden de laatste jaren lessen keyboard aangeboden om leerlingen met een keyboard thuis ook een kans te geven de basisvaardigheden te leren.

 

Plaatsing

In principe kan ieder die gemotiveerd is lessen volgen, ongeacht leeftijd of niveau.

Minimum leeftijd is 7 jaar. Voor sommige kinderen is het beter een of twee jaar later te beginnen. Ook volwassenen zijn welkom, zowel beginners als mensen die hun vaardigheden willen uitbreiden of bijschaven.

Er is geen speciale vooropleiding vereist. Een AMV-cursus is zeker geen nadeel, maar als iemand al zeker weet dat hij piano, orgel of keyboard wil leren spelen, is het verstandiger direct met die lessen te beginnen: je bouwt zo een voorsprong op. Elementen uit de AMV-lessen worden meegenomen in de lessen.

 

Lesvormen

Er worden individuele en groepslessen gegeven. Leerlingen worden alleen in groepen geplaatst wanneer ouders en leerlingen dat wensen. Ook moeten er geschikte mede-leerlingen zijn: leerlingen die ongeveer even oud zijn en op hetzelfde speelniveau zitten. De meeste leerlingen hebben individueel les. Volwassenen kunnen alleen individueel les krijgen.

 

Studeren

Wie op muziekles zit oefent ook regelmatig thuis. Zonder thuisstudie zijn lessen niet zo zinvol. Hoe meer je oefent, hoe beter je wordt en hoe meer plezier je krijgt in het muziek maken. Veel leerlingen oefenen tussen de 120 en 150 minuten per week, verspreid over 5 of 6 dagen. Gevorderden meestal nog iets meer. Jonge kinderen in het eerste jaar eerst wat minder om te wennen aan het studeren.

 

Lesplaats

De meeste lessen vinden plaats in Assen in de muziekstudio bij Twenthe 17 (wijk Baggelhuizen). Gevorderde orgelleerlingen krijgen les op een pijporgel, meestal in De Kandelaar, soms in de Bron of de Adventskerk.   

 

Inschrijving-uitschrijving

Een leerling schrijft zich in middels een inschrijfformulier waarin hij zich akkoord verklaart met de algemene bepalingen. Daarin zijn afspraken m.b.t. ziekte, betaling en inschrijving vastgelegd.

Voor lessen op afspraak gelden afwijkende regels en is geen inschrijving per seizoen nodig.

 

Wachtlijst

Wanneer er plaats is kunnen de lessen ieder moment starten. Soms is er een (kleine) wachtlijst. Voor de diverse instrumenten is een maximum aantal leerlingen vastgesteld: het kan daardoor voorkomen dat er voor het ene instrument nog plaats is en voor het andere niet.

 

Voorspeelavonden

Jaarlijks worden een of meerdere voorspeelavonden georganiseerd. Deze worden door veel leerlingen en hun familie gewaardeerd. Een uitstekende mogelijkheid om voorspeel-ervaring op te doen. Deelname is geheel vrijblijvend.

 

Examens

Leerlingen kunnen -als ze dat willen- meedoen met de muziekschoolexamens via het ICO in Assen (Instituut voor Creatieve Ontwikkeling).

 

Tarieven

De tarieven worden per cursusjaar berekend en jaarlijks in mei opnieuw vastgesteld. Er kan betaald worden in 10 termijnen.

 

Kennismaking

Voordat lessen starten spreken we eerst een gratis proefles af, waarin we kennismaken en wensen en mogelijkheden doorspreken.

Ook is het voor kinderen mogelijk daarna een serie van 4 introductielessen tegen een kortingstarief af te spreken: je krijgt in 4 lessen vaak een beter beeld van wat de lessen inhouden dan dat je in één proefles kunt ervaren.

​

Vakanties

In de schoolvakanties worden geen lessen gegeven. Dit is in de prijzen verrekend.

bottom of page