Ervaringen van leerlingen

Jonne Soepenberg, pianoles, 18 jaar:

Ruim 10 jaar heb ik les gehad van Wietse, waarvan ik begon met afwisseling tussen keyboardles en orgelles en vervolgens heb ik gekozen voor piano. In deze periode heb ik enorm veel geleerd wat betreft pianospel in verschillende stijlen, theorie, dynamiek en gevoelens uitten in muziek. Bovendien heb ik vele mooie stukken m´n eigen kunnen maken door de begeleiding van Wietse. Hij heeft me geholpen bij de vele voorbereidingen; o.a. praktijkexamens piano, concoursen en bij de toelating van het conservatorium waar ik nu zit! Bedankt Wietse voor je inzet en hoe je me hebt gestimuleerd in mijn muzikale ontwikkeling, ik weet zeker dat je veel leerlingen nog heel ver zal brengen! 

5 oktober 2021

Jiska Soepenberg, pianoles, 18 jaar:

Sinds augustus 2015 heb ik pianoles van Wietse.

Ik speelde daarvoor alleen gitaar, dus ik kon geen piano spelen. Thuis hebben we een piano en ik vond het altijd erg fascinerend om naar mijn broertje te luisteren en te kijken hoe hij piano speelde.

In de afgelopen drie jaar dat ik op les zit, heb ik ontzettend veel geleerd! Zo heb ik mezelf meerdere muziekstijlen eigen gemaakt en geleerd om constant te kijken naar verbeterpunten bij muziekstukken.

Tijdens de lessen vind ik het leuk om de ingestudeerde stukken te spelen en om te horen wat er goed gaat en wat eventueel beter kan.

Wietse, ik vind je een fijne docent en ik hoop, dat ik nog veel van je mag leren in de komende tijd!

26 juli 2018

Wikje Huisman, orgelles, 60 jaar

Inmiddels heb ik al heel wat jaartjes orgelles. Ik geniet er nog steeds van en leer nog steeds bij.
Alle aspecten van het orgelspel komen bij Wietse aan de orde: muzikaal spel, tempo, articulatie, registratie. Ook leert hij me harmoniseren, daar was vroeger niet zo veel aandacht voor.
Wij staan allebei open voor ons nog onbekende orgelmuziek. Ik richt me nu vooral op muziek in allerlei stijlen en van alle tijden die ik in kerkdiensten en daarbuiten kan gebruiken.

14 augustus 2018

Anna den Reijer, piano- en orgelles, 15 jaar:

Ik zit in totaal 7 jaar op muziekles en ik heb 4 jaar les bij Wietse. Ik had eerst ongeveer één keer in een maand les, en sinds ik bij Wietse zit heb ik elke week les. Dat was eerst wel even wennen, maar ik leer nu veel meer en ik kan in meer verschillende stijlen spelen. In 2014 ben ik ook begonnen met orgelles. Soms heb ik les op een kerkorgel, en dan leer ik ook wat over het orgel zelf en de verschillen met andere orgels. Ik vind het erg leuk om orgel en piano te spelen.

Barrie Tamminga, pianoles, 15 jaar:

Ik leer veel van pianoles. Ik speel veel verschillende stijlen, dat is erg leuk! Het is anders en leuker dan gewoon uit één boek spelen.  

Ik vind piano spelen heel erg leuk! 

Jan Dubbelhuis, orgelles, 27 jaar

De lessen zijn ontspannend en leuk. Er wordt aandacht besteed aan details om ook echt muzikaal te kunnen spelen. Er is voldoende eigen inbreng over de muziekkeuze zodat je voor jezelf een goede combinatie kunt creëren. Ook het spelen op verschillende pijporgels in Assen is een leuke ervaring waarbij er ook wordt ingegaan op de bijzondere eigenschappen van ieder orgel. Uiteraard hangt er veel af van de studietijd die je doordeweeks beschikbaar hebt, maar ook als je weinig hebt kunnen studeren blijven de lessen zinvol en wordt hier niet moeilijk over gedaan. 

Verder is Wietse graag bereid om je voor te bereiden op bijzondere gelegenheden, bijvoorbeeld een concours. Dit zijn leuke ervaringen en geeft de mogelijkheid om op hele mooie orgels te spelen. 

Maartje Ubels, keyboardles, 11 jaar:

Ik zit op keyboard les want ik houd heel veel van muziek en luister het heel vaak.

Ik ga elke donderdag een halfuur naar keyboard les.

Ook krijg ik elke week huiswerk uit het boek om thuis te oefenen en de volgende week bespreken wij dat.

Als je het dan nog niet heel goed kent mag je het nog een week thuis oefenen.

Wietse houdt overal rekening mee en is heel aardig.

i love keyboard les!!!!  :-)                         

 

Thomas van der Wal, 10 jaar, orgelles  

Ik ben Thomas van der Wal. Ik ben 10 jaar en zit op orgelles.

Ik heb al ongeveer 2 jaar les. Ik ga er op donderdag heen, ik heb een halfuur les.

De lessen zijn erg leuk en ik leer veel.

Ik ben op orgelles gegaan omdat ik veel van orgelmuziek houd.

Frank van der Meulen, pianoles  

Beste Wietse,

Jij ook bedankt voor de 7 jaar pianoles.

Het is één van mijn beste keuzes geweest. Ik heb ontzettend veel geleerd in die zeven jaar.

Naast het bedwingen van de piano ook aandacht voor tempo, articulatie, harmonie, etc.

Uitgeleerd raak je nooit, maar soms moet je ook andere keuzes maken. Toch sluit ik zeker niet uit dat ik weer eens bel voor een les.

Monique de Roos, moeder n.a.v voorspeelavond 10 juni 2016

Wat hebben we genoten afgelopen vrijdagavond. Niet alleen van Suzanne, maar ook heel leuk om te horen wat andere leerlingen spelen en het enthousiasme te zien waarmee ze spelen.

Heel erg leuk dat je hier zoveel tijd en energie in steekt!

Bedankt.

Geesje, pianoles (en  orgelles):

Geesje (43) "Inmiddels heb ik alweer 7 jaar met veel plezier pianoles. Elke week een uur les en nog een kwartiertje orgelles er achteraan. Het is ontzettend snel gegaan al die jaren, ik heb heel wat verschillende boeken, ook qua stijl voorbij zien komen. Wietse staat altijd open voor nieuwe, ook voor hem onbekende muziek. Harmoniseren is ook een leerzaam onderdeel, al moet ik toegeven dat ik daar niet genoeg tijd aan besteed. We gaan nu over op 1x per twee weken les, zodat ik wat meer tijd heb om de moeilijke stukken in te studeren, want dat werd toch lastig in 1 week". Misschien dat ik harmonisatie dan ook weer meeneem...

Atze Rump, orgelles, 42 jaar
Mijn naam is Atze Rump en heb nu voor het 2e jaar les op kerkorgel. Ik heb vroeger 10 jaar pianoles gehad, nadien af en toe er iets mee gedaan, vooral begeleiding van solisten maar een kerkorgel bleef altijd lonken. Twee jaar geleden heb ik de stap gezet en op les gegaan. Wat mij van begin af aan aansprak aan de lessen, is dat deze in een kerk op een echt orgel plaats vinden. Verder wordt er altijd kritisch geluisterd en gekeken naar je spel tijdens les maar dit alles op een plezierige toon! Voor mij iedere keer weer heel leerzaam. Mijn interesse is groot in alles rondom het orgel, hierover kan Wietse ook veel vertellen mede door zijn werk als orgeladviseur.

Geert Jan Pottjewijd, orgelles:

Heb met veel plezier les bij Wietse. Kies zelf mijn repertoire en laat dat horen op het moment dat de stukken lekker lopen.
Het stuk wordt in één keer doorgespeeld en daarna door Wietse becommentarieert.
Aan de orde komt zowel wat er al goed is en wat er verbeterd kan worden qua interpretatie.
Vaak kunnen de verbeteringen meteen worden toegepast en krijgt het stuk meer zeggenskracht.
Wissel regelmatig van docent om commentaar vanuit een andere bron te krijgen.
Bij Wietse blijf ik nog wel even.

Jonne Soepenberg 211005.JPG